Cuplu
–ADI Tantra inseamna Prima Tantra sau Tantra Primordiala–
…………………………………………………..
Transfigurarea este arta de a accesa Adevărul, trecând dincolo de aparențe.
Este atunci cand ceea ce este trecator, este, pentru un tantrika, un minunat simbol a ceea este netrecator sau etern.
Cum e posibil ca emotia erotica sa ne inalte ? Fiindca omul superior, care nu neaga si controlează perfect instinctele vede spontan in persoanele de sex opus o fiinta divina, iar pe el se ipostaziaza instantaneu in contrapartea sa.
Erosul plin de iubire ne aduce aminte ca suntem cu adevarat sfinti… și pentru asta trebuie, doar, sa refuzăm căderea in animalitate
.
…………………………………………………………………………………………………………………………
Pentru multi practicanți bine intenționați Tantra ar fi arta de a face dragoste frumos și fără a pierde absolut deloc controlul energiei sexuale, realizând așa-numita continență sexuală.
Ei bine, ceea ce este însă și mai caracteristic în Tantra este , de fapt, transfigurarea.
Prin transfigurare, cu adevărat, în acel loc și timp aparent uman se întâlnesc nu doi oameni, ci doi îngeri.
Din păcate, puţini oameni au acces la informaţii autentice în ceea ce priveşte Tantra, aceasta fiind abordată în mod superficial în cele mai multe dintre şcolile occidentale de Tantra.
Acestea prezintă deseori informaţii care nu prea au legătură cu adevărata ştiinţă tantrică, la fel cum nu putem spune că astrologia şi astronomia sunt identice, ele fiind de fapt două ştiinţe complet diferite.
Principii tantrice esențiale
“Ceea ce este aici (în microcosmosul fiinţei umane) este pretutindeni (în macrocosmos), ceea ce nu este aici (în microcosmosul fiinţei umane), nu este nicăieri (în macrocosmos)“.
( Kularnava Tantra)

Tantricul ajunge prin Dumnezeu la Lume si nu prin lume la Dumnezeu.

Asa cum am spus, tantra urmareste sa discearna dincolo de aparente Realitatea.

Si care este Realitatea?
Realitatea este ca, departe de a fi o iluzie, orice aspect al manifestarii este creat de Dumnezeu si este insasi substanta Lui. Nu exista nimic care sa nu fie El insusi si sa nu izvorasca din El.

Nu exista nici o traire care sa nu fie El, indiferent daca este placuta sau neplacuta.

Este cunoscut aici exemplul demonului care l-a iubit atat de mult pe Vishnu incat, prin aceasta, a sfarsit prin a fi una cu Vishnu.
Da, dar pentru asta acel demon a trebuit sa aduca trairea sa la o intensitate enorma, uriasa si cultivand aceasta si traind-o permanent, nu a facut altceva decat sa ajunga una cu Tinta.

Aceasta povestire ofera o clarificare uimitoare referitoare la natura realitatii. Demonul acela nu a ajuns, plin amplificarea in fiiinta sa a acelei trairi mizerabile, sa fie una cu diavolul, fiindca la “capatul liniei” exista, in cele din urma, o singura constiinta – Dumnezeu Insusi.
Binenteles ca este de mii de ori preferabil sa amplificam in noi trairi pozitive, care cultivate cu intensitate si perseverenta in fiinta noastra vor genera acelasi rezultat.
Mai mult decat atat, metafizica tantrica arata ca intreaga lume este creata prin imaginatia creatoare a Creatorului, Universul fiind de natura mentala – desigur, mintea Lui.

Probabil ca este foarte cunoscuta perspectiva orientala conform careia Lumea este o iluzie. Conform acestei perspective, este bine sa faci permanent discriminarea dintre ceea ce este o iluzie si ceea ce este real si divin. De fapt, aici diferenta este făcuta de faptul ca unele aspecte sunt trecătoare, supuse devenirii iar altele sunt permanente, imuabile, dincolo de orice modificare, transcendente.

Ei bine, tantra spune ca totul este real, fiind creeat prin imaginatia Creatorului si din chiar substanta Sa.
Cum sa spui ca nu e real ceea ce este chiar El?

De altfel, era firesc, fiindca, de ex. cand cadem , ne lovim si ne doare sau putem chiar muri (adica sa parasim planul fizic, fiindca spiritul este nemuritor).
Nu poti spune ca e o iluzie, fiindca are consecinte si conteaza din multe puncte de vedere, pana cand vom transcende dualitatea subiect-obiect si vom putea accede la realitatea manifestarii intregului Univers.
Da, exista o diferentiere importanta.
Lumea, asa cum o stim, desi are o natura divina, este trecatoare. Daca te atasezi de orice aspect al ei, care este supus devenirii, vei suferi si vei rataci pana cand vei invata sa recunosti sursa in orice aspect obisnuit sau neobisnuit.
De Sursa , insa, adica de Dumnezeu poti fi oricat de atasat, fiindca pe masura ce esti mai atasat, cu atat identificarea cu El si starea de fericire este mai mare.
Este singurul “defect” spiritual care este permis si care aduce, de fapt, chiar realizarea:
atasamentul fata de Dumnezeu.

Tantricul vede, astfel, in orice aspect al lumii, Adevarul, dincolo de aparentele lumesti ale respectivului aspect. El nu se minte pe el insusi ca aspectul respectiv este divin, frumos, deosebit, uimitor in timp realitatea ar fi altfel, ci face cu totul altceva – vede ceea ce este real si imuabil, etern, exceptional si divin cu adevarat in ceea ce constituie obiectul viziunii sale. Si face aceasta neignorand aparentele ci transcenzandu-le cu usurinta, datorita abilitatilor dobandite in urma practicii sale.
Aceasta este Tantra.
Aceasta este Inalta Arta a Transfigurarii Vietii.
Este o Arta totala, profunda si nelimitata, impregnata de fericirea infinita, care este Constiinta Suprema, Dumnezeu sau Paramashiva…(sau orice nume i-ar da cineva Constiintei Supreme) !

Acharya Shiva Shankara