Tantra nu înseamnă sexualitate ci a vedea sfințenia în tot ce te înconjoară.

Tantra nu înseamnă desfrânare ci un control desăvârșit.

Tantra înseamnă iubire și transcendere.

Tantra înseamnă nondualitate și realizare instantanee a Unității.

Tantra înseamnă curaj și înțelepciunea de a-ți accepta aparentele limite prezente și de a avansa neîncetat către nelimitare.

Tantra înseamnă să fii mereu tu însuți și să îl pui întotdeauna pe Dumnezeu pe primul loc.

.........................................................................................................

Cum e posibil ca emoția erotică să ne înalțe ? Fiindcă omul superior, care nu neagă și controlează perfect instinctele vede spontan în persoanele de sex opus o ființă divină, iar pe el se ipostaziază instantaneu în contrapartea sa. Erosul plin de iubire ne aduce aminte că suntem cu adevarat sfinți... și pentru asta trebuie, doar, să refuzăm căderea în animalitate.

.........................................................................................................

ADI Tantra înseamnă Prima Tantră sau Tantra Primordială.

.........................................................................................................

Posibilitatea de a trai la maxim o relatie de iubire este strans legata de capacitatea de a constientiza si amplifica la vointa propriile senzatii, emotii, sentimente. A fi indragostit inseamna a beneficia pentru un timp de gratia de a savura fara efort o multitudine de stari delicioase in legatura cu fiinta iubita. Dar de cele mai multe ori acesta nu dureaza la nesfarsit. Trebuie sa inveti cum poti in mod constient sa exalti la maxim toate trairile benefice si incantatoare. Altfel, in virtutea inertiei, orice relatie se toceste, degenereaza, imbatraneste si moare. Este destinul inevitabil a tot ceea ce exista.

Totusi, tantra pledeaza pentru iubirea infinita, mereu noua si plina de viata. Capacitatea reala a fiecaruia dintre noi de a trai senzatii este mult mai mare decat cea pe care o manifesta de obicei. Orice simt poate fi antrenat, rafinat, extins. Spre exemplu un muzician aude mai multe sunete, un pictor vede mai multe nuante, un maseur profesionist percepe mai multe senzatii tactile decat un om obisnuit. Totusi, nu trebuie neaparat sa fii profesionist intr-un anumit domeniu pentru a-ti extinde simtul corespondent. Tantricul isi cultiva cu atentie senzatiile si ajunge sa aiba o sensibilitate a perceptiilor egala sau chiar mai mare decat aceea a celor mentionati anterior. Acelasi lucru se poate spune despre emotii. Actorii sunt “profesionisti” in domeniul emotiilor. Ei trebuie sa cunoasca foarte bine orice emotie pentru a o putea exprima.

Un tantric, mai mult decat un actor, invata sa (re)cunoasca o gama foarte vasta de emotii in el insusi si in fiinta iubita. El devine apoi capabil sa genereze la vointa numeroase emotii si sentimente benefice, placute, inaltatoare si sa le dezamorseze pe cele dizarmonioase si chinuitoare. Dincolo de senzatii si emotii exista sentimentele. Spre deosebire de emotii, sentimentele au o implicatie psihica mult mai mare, sunt mai stabile si ele dau “fondul” vietii noastre sufletesti.

Spre exemplu poti trai un sentiment de iubire si totusi, momentan el sa fie “colorat” de o emotie inferioara gen manie, confuzie sau frica. Chiar daca acum sunt manios sau speriat nu inseamna ca nu te mai iubesc, inseamna doar ca am o problema pe care ma poti ajuta sa o rezolvam impreuna. Majoritatea oamenilor sunt aproape incapabili sa distinga intre senzatii, emotii si sentimente, iar acesta este unul din principalele motive de dizarmonie in cuplu.Tantra ne invata sa ne cunoastem profund, atat pe noi insine cat si pe fiinta iubita, si astfel iubirea atinge cu adevarat o stare de culme.

.........................................................................................................

Avertisment

”Cu cât cazi de mai de sus, cu atât te lovesti mai tare”.

Tantra nu este potrivită pentru persoane care nu doresc transformarea spirituală și care fac diverse compromisuri de conștiință. Este nevoie de responsabilitate și iubire pentru a păși în câmpul fascinant al transformării și realizării spirituale tantrice. Una din căile de cădere ale practicanților tantrici este aceea de a folosi abilitățile dezvoltate pentru a realiza magie neagră. Aceasta va atrage acumularea unei karma negativă dificilă și dureroasă și ar fi un mod prostesc de a acționa. Farmecul personal și iubirea care se trezesc în inima ființelor de sex opus pentru un sau o tantrika trebuie tratate cu înțelepciune și responsabilitate.

În nici un caz nu trebuie să acționăm astfel încât să generăm suferință sau să profităm în diverse feluri de astfel de situații.

Dacă un (sau o) tantrika practică și metode care includ fuziunea amoroasă cu persoane de sex opus, atunci, pentru a nu cădea spiritual, este necesar să fie îndeplinite ”Cele 5 condiții ale Iubirii Perfecte”:

- să fie o acțiune în acord cu voința divină și consacrată lui Dumnezeu

- să fie realizată cu continență sexuala perfectă

- să fie realizată cu iubire

- să fie realizată cu transfigurare

- să pornească din Inimă, să se desfășoare în Inimă și să își petreacă aparentul sfârșit exterior în Inimă.

Dacă acestea sunt îndeplinite, apropierea dintre bărbat și femeie nu va genera nici un fel de cădere spirituală, ci va amplifica enorm evoluția spirituală a celor doi.

Tantra NU este doar continență sexuală perfectă, dar fara ea este impostura și devine o cale periculoasă de cădere accelerată.

Tantra este arta transfigurarii vieții și a recunoașterii prezenței divine în tot ceea ce este lumea și în tot ceeea ce suntem.

Tantra NU este o metodă sexuală, iar principiile spirituale ale apropierii față de persoanele de sex opus sunt doar o mică parte din Tantra.

Tantra NU este magie neagră. Tantra NU poate fi practicată de cei care nu au înalte calități spirituale, morale si etice.

Tantra NU poate fi practicată fără îndrumarea unui maestru competent.

Dacă nu aveți un maestru competent NU ÎNCERCAȚI SĂ PRACTICAȚI TANTRA.

Daca nu ati atins un nivel autentic de maiestrie in Tantra, nu scrieti, nu vorbiti, nu dati sfaturi, nu apreciati si nu criticati Tantra.

În afară de Tantra, există multe alte căi spirituale care pot fi abordate, NU NECESITĂ CONDIȚII ATÂT DE STRICTE ȘI SUNT EXCELENTE – de exemplu, creștinismul practic autentic, yoga, disciplinele taoiste, chi kung, tao . Vă avertizăm că, așa cum aurul are multe variante de falsificare, în afară de Tantra autentică, ce este foarte rarâ, există numeroase lucrări, cursuri și grupări intitulate „de tantra” ce sunt superficiale și nu onorează acest excepțional curent spiritual. Există, de asemenea, așa-numita ”tantra demonică”, care este o oroare pentru ceea ce înseamnă binele, frumusețea, iubirea și spiritualitatea. Vă sugerăm, în primul rând, să vă feriți cu putere de a greși astfel.

Acharya Shiva Shankara