Tantra nu înseamnă sexualitate ci a vedea sfințenia în tot ce te înconjoară.

Tantra nu înseamnă desfrânare ci un control desăvârșit.

Tantra înseamnă iubire și transcendere.

Tantra înseamnă nondualitate și realizare instantanee a Unității.

Tantra înseamnă curaj și înțelepciunea de a-ți accepta aparentele limite prezente și de a avansa neîncetat către nelimitare.

Tantra înseamnă să fii mereu tu însuți și să îl pui întotdeauna pe Dumnezeu pe primul loc.

.........................................................................................................

Cum e posibil ca emoția erotică să ne înalțe ? Fiindcă omul superior, care nu neagă și controlează perfect instinctele vede spontan în persoanele de sex opus o ființă divină, iar pe el se ipostaziază instantaneu în contrapartea sa. Erosul plin de iubire ne aduce aminte că suntem cu adevarat sfinți... și pentru asta trebuie, doar, să refuzăm căderea în animalitate.

.........................................................................................................

ADI Tantra înseamnă Prima Tantră sau Tantra Primordială.

.........................................................................................................

Omul modern este preponderent vizual. Majoritatea informatiilor de care are nevoie le primeste prin simtul vazului si apoi le „catalogheaza” rapid, fara sa-si ofere timp de a le savura sau explora prin celelalte simturi.

In tantra se cunoaste faptul ca pentru atingerea starilor de culme ale extazului amoros fiecare simt trebuie sa fie trezit in mod adecvat. Prin constientizare fiecare simt ajunge sa se amplifice si devine capabil sa transmita senzatii din ce in ce mai savuroase. Incepeti prin a explora simtul gustului. Intr-o zi cand aveti suficient timp la dispozitie procurati-va cat mai multe tipuri de fructe. Puteti folosi de asemenea pentru acest joc pulberi de plante afrodiziace. Unul din voi va fi legat la ochi cu o esarfa de matase in timp ce celalat ii va oferi rand pe rand mici „mostre” de fructe sau plante pe care va trebui sa le recunoasca.

Intr-o prima faza oferiti-i doar o bucatica foarte mica pentru a fi necesar sa fie cu adevarat atent pentru a o recunoaste. Apoi, odata recunoscuta ii puteti da o bucata mare iar el va trebui sa caute sa descrie pe cat posibil gustul, aroma si starile interioare pe care i le trezeste savurarea acelui fruct. Veti observa cu uimire mari diferente intre voi in ceea ce priveste capacitatea de a recunoaste si de a descrie in cuvinte diferitele gusturi, arome si emotii asociate.

Atunci cand savurati un anumit fruct sau o planta afrodiziaca este posibil sa va apara spontan in minte imagini sau idei asociate acelui gust. Aceste asocieri sunt de asemenea unice pentru fiecare dintre voi, si cunoscand ecoul pe care il are in celalat fiecare gust in parte il veti putea cunoaste si intelege mai bine in reactiile sale intime. Veti descoperi spre exemplu ca anumite gusturi s-au asociat pentru el cu anumite situatii de viata traite anterior.

Spre exemplu o femeie care a trait la un moment dat o stare erotica exceptionala cu un barbat iar el i-a oferit odata un fruct de mango va pastra undeva (constient sau inconstient) o preferinta deosebita pentru gustul mangoului iar acest fruct este posibil sa-i produca chiar peste ani de zile o emotie puternica atunci cand il savureaza. La fel se poate produce cu emotiile neplacute asociate anumitor gusturi in urma unor evenimente stresante. Toate aceste asocieri ne amprenteaza viata si ne influenteaza (de multe ori inconstient) trairile emotionale. Puteti face acelasi lucru pentru a explora simtul olfactiv.

.........................................................................................................

Avertisment

”Cu cât cazi de mai de sus, cu atât te lovesti mai tare”.

Tantra nu este potrivită pentru persoane care nu doresc transformarea spirituală și care fac diverse compromisuri de conștiință. Este nevoie de responsabilitate și iubire pentru a păși în câmpul fascinant al transformării și realizării spirituale tantrice. Una din căile de cădere ale practicanților tantrici este aceea de a folosi abilitățile dezvoltate pentru a realiza magie neagră. Aceasta va atrage acumularea unei karma negativă dificilă și dureroasă și ar fi un mod prostesc de a acționa. Farmecul personal și iubirea care se trezesc în inima ființelor de sex opus pentru un sau o tantrika trebuie tratate cu înțelepciune și responsabilitate.

În nici un caz nu trebuie să acționăm astfel încât să generăm suferință sau să profităm în diverse feluri de astfel de situații.

Dacă un (sau o) tantrika practică și metode care includ fuziunea amoroasă cu persoane de sex opus, atunci, pentru a nu cădea spiritual, este necesar să fie îndeplinite ”Cele 5 condiții ale Iubirii Perfecte”:

- să fie o acțiune în acord cu voința divină și consacrată lui Dumnezeu

- să fie realizată cu continență sexuala perfectă

- să fie realizată cu iubire

- să fie realizată cu transfigurare

- să pornească din Inimă, să se desfășoare în Inimă și să își petreacă aparentul sfârșit exterior în Inimă.

Dacă acestea sunt îndeplinite, apropierea dintre bărbat și femeie nu va genera nici un fel de cădere spirituală, ci va amplifica enorm evoluția spirituală a celor doi.

Tantra NU este doar continență sexuală perfectă, dar fara ea este impostura și devine o cale periculoasă de cădere accelerată.

Tantra este arta transfigurarii vieții și a recunoașterii prezenței divine în tot ceea ce este lumea și în tot ceeea ce suntem.

Tantra NU este o metodă sexuală, iar principiile spirituale ale apropierii față de persoanele de sex opus sunt doar o mică parte din Tantra.

Tantra NU este magie neagră. Tantra NU poate fi practicată de cei care nu au înalte calități spirituale, morale si etice.

Tantra NU poate fi practicată fără îndrumarea unui maestru competent.

Dacă nu aveți un maestru competent NU ÎNCERCAȚI SĂ PRACTICAȚI TANTRA.

Daca nu ati atins un nivel autentic de maiestrie in Tantra, nu scrieti, nu vorbiti, nu dati sfaturi, nu apreciati si nu criticati Tantra.

În afară de Tantra, există multe alte căi spirituale care pot fi abordate, NU NECESITĂ CONDIȚII ATÂT DE STRICTE ȘI SUNT EXCELENTE – de exemplu, creștinismul practic autentic, yoga, disciplinele taoiste, chi kung, tao . Vă avertizăm că, așa cum aurul are multe variante de falsificare, în afară de Tantra autentică, ce este foarte rarâ, există numeroase lucrări, cursuri și grupări intitulate „de tantra” ce sunt superficiale și nu onorează acest excepțional curent spiritual. Există, de asemenea, așa-numita ”tantra demonică”, care este o oroare pentru ceea ce înseamnă binele, frumusețea, iubirea și spiritualitatea. Vă sugerăm, în primul rând, să vă feriți cu putere de a greși astfel.

Acharya Shiva Shankara