Tantra nu inseamna sexualitate ci a vedea sfintenia in tot ce te inconjoara.

Tantra nu inseamna desfranare ci un control desavarsit.

Tantra inseamna iubire si transcendere.

Tantra inseamna nondualitate si realizare instantanee a Unitatii.

Tantra inseamna curaj si intelepciune de a-ti accepta aparentele limite prezente si de a avansa neincetat catre nelimitare.

Tantra inseamna sa fii mereu tu insuti si sa il pui intotdeauna pe Dumnezeu pe primul loc.

.........................................................................................................

Cum e posibil ca emotia erotica sa ne inalte ? Fiindca omul superior, care nu neaga si controlează perfect instinctele vede spontan in persoanele de sex opus o fiinta divina, iar pe el se ipostaziaza instantaneu in contrapartea sa. Erosul plin de iubire ne aduce aminte ca suntem cu adevarat sfinti... și pentru asta trebuie, doar, sa refuzăm căderea in animalitate.

.........................................................................................................

ADI Tantra inseamna Prima Tantra sau Tantra Primordiala.

.........................................................................................................

Avertisment : oyellow.jpgricare ar fi demersul teoretic si practic asupra tantrei, dorim sa mentionam ca atunci cand nu se respecta continenta sexuala activa sau pasiva (sau infranarea, cu alte cuvinte), atunci nu vorbim despre tantra, ci cel mult despre o forma falsa, modificata pentru a induce in eroare cautatorul sincer.  Adevăratul tantric (tantrika) este perceput ca un muzician divin care ştie să cânte cu înţelepciune la acest “instrument cu o infinitate de corzi dinăuntrul sufletului său. Foarte frumoasa aceasta afirmatie, dar trebuie sa intelegem bine un lucru: adevarata tantra nu este pentru oricine.Sunt necesare calitati importante, cum sunt: putere exceptionala de a iubi, seriozitate, vointa, intelepciune, dar, mai ales aspiratia spirituala intensa, coplesitoare. “Nu este permis boilor ceea ce este permis zeilor”

Cu toate ca aceste yab-yum.jpgexplicatii si raportari asupra tantrei sunt reale, o explicatie concisa si clara consideram ca este urmatoarea:  Tantra este arta transfigurarii vietii. De ce ? Deoarece tantra face ca intreaga viata sa fie un ritual, te invata sa vezi permanent dincolo de aparente miracolul prezentei divine in toate clipele vietii noastre. Ce ziceti, nu este de mii de ori preferabil sa traiesti fiecare clipa impregnata de spiritualitate si oriunde te-ai afla sau numai duminica, de sarbatori, ori retras in manastire sau pustnicie…? Din aceasta perspectiva, tantra yoga se prezinta ca un varf de lance al spiritualitatii, dar este necesar sa fim siguri ca ceea ce cunoastem este adevarata tantra, fiindca , la fel ca tot ce este bun si foarte valoros, exista numeroase falsuri… Chiar si in India exista acum numeroase confuzii referitoare la tantra.De obicei acolo se considera tantra ca fiind fie kalachackra tantra tibetana sau anumite practici de magie, de obicei neagra, foarte periculoase, eficiente, dar daunatoare, regresive si chiar demoniace, ce pot fi intalnite acum in India. Adevarata tantra este acum rar intalnita si palid reprezentata chiar acolo de unde ea a pornit, in India. Tantra poate oferi foarte mult dar nu poate suporta vulgaritatea, rautatea si prostia.

Metafizica tantrică se bazează pe câteva principii fundamentale. Un prim principiu se poate foarte bine reda prin următorul proverb indian: “ceea ce este aici (în microcosmosul fiinţei umane) este pretutindeni (în macrocosmos), ceea ce nu este aici (în microcosmosul fiinţei umane), nu este nicăieri (în macrocosmos). (Kularnava Tantra) Acest proverb indică oglindirea fundamentală a universului în fiinţa umană şi oglindirea umană în univers. Aşa cum omul doarme, iar apoi se trezeşte, tot aşa şi în natură alternează noaptea şi ziua. Aşa cum există la nivel uman atracţie polară între bărbat şi femeie, tot aşa se petrece şi la nivel planetar cu polii magnetici şi electrici. Aşa cum imaginile mici din proiector şi imaginile mari de pe ecran au aceeaşi matriţă, tot aşa şi universul şi omul sunt uniţi şi se oglindesc perfect unul în celălalt. Al doilea principiu în Tantra este descris de către Lama Govinda: “Binele şi răul, sacrul şi profanul, senzualitatea şi spiritualitatea, materialul şi transcendentalul, samsara (ignoranţa) şi nirvana (iluminarea) nu sunt complet opuse, ele sunt două faţete ale aceleiaşi realităţi.

Din această perspectivă, Tantra urmăreşte să folosească fiecare părticică a vieţii ca pe un instrument pe calea evoluţiei spirituale, deoarece ea nu neagă procesele primare cum ar fi: dormitul, mâncatul, eliminarea excreţiilor sau nevoile sexuale. Energia pasiunii şi a dorinţei nu trebuie pierdută, ci ea trebuie controlată. “Fiecare proces, fiecare dorinţă, oricât de neelevată ar fi, poartă în sine o sclipire de sacralitate pe care tantra urmăreşte să o identifice şi să o pună în lumină. (John Blofield, autorul cărţii “Misticismul tantric din Tibet).

Unii adepţi occidentali privesc Tantra ca pe o practică erotică în genul Kama Sutra şi folosesc tehnicile sexuale ca pe nişte instrumente necesare în practica spirituală. Această raportare a dat naştere la aşa-numita neo-Tantra care a fost denumită în glumă de către Lama-şii tibetani, “California Tantra”. Această neînţelegere îşi are originea în faptul că extazul care se atinge prin adevărata Tantra este confundat cu momentul orgasmului din timpul unui actului amoros obişnuit. Totusi, tantra nu este nici fuziunea amoroasa dintre barbat si femeie, realizata in anumite conditii esentiale. Nu presupune, neaparat, nici macar contactul amoros dintre un barbat si femeie. Nu presupune, neaparat, nici macar prezenta unei persoane de sex opus. Metodele de antrenament si practicile tantrice sunt speciale dar trebuie realizate foarte riguros, in situatia unei indrumari foarte competente.

a consemnat : acharya Shiva Shankara

.........................................................................................................

Avertisment

”Cu cât cazi de mai de sus, cu atât te lovesti mai tare”.

Tantra nu este potrivită pentru persoane care nu doresc transformarea spirituală și care fac diverse compromisuri de conștiință. Este nevoie de responsabilitate și iubire pentru a păși în câmpul fascinant al transformării și realizării spirituale tantrice. Una din căile de cădere ale practicanților tantrici este aceea de a folosi abilitățile dezvoltate pentru a realiza magie neagră. Aceasta va atrage acumularea unei karma negativă dificilă și dureroasă și ar fi un mod prostesc de a acționa. Farmecul personal și iubirea care se trezesc în inima ființelor de sex opus pentru un sau o tantrika trebuie tratate cu înțelepciune și responsabilitate.

În nici un caz nu trebuie să acționăm astfel încât să generăm suferință sau să profităm în diverse feluri de astfel de situații.

Dacă un (sau o) tantrika practică și metode care includ fuziunea amoroasă cu persoane de sex opus, atunci, pentru a nu cădea spiritual, este necesar să fie îndeplinite ”Cele 5 condiții ale Iubirii Perfecte”:

- să fie o acțiune în acord cu voința divină și consacrată lui Dumnezeu

- să fie realizată cu continență sexuala perfectă

- să fie realizată cu iubire

- să fie realizată cu transfigurare

- să pornească din Inimă, să se desfășoare în Inimă și să își petreacă aparentul sfârșit exterior în Inimă.

Dacă acestea sunt îndeplinite, apropierea dintre bărbat și femeie nu va genera nici un fel de cădere spirituală, ci va amplifica enorm evoluția spirituală a celor doi.

Tantra NU este doar continenta sexuala perfectă, dar fara ea este impostura si devine o cale periculoasă de cădere accelerată.

Tantra este arta transfigurarii vietii si a recunoasterii prezentei divine in tot ceea ce este lumea si in tot ceeea ce suntem.

Tantra NU este o metoda sexuala, iar principiile spirituale ale apropierii fata de persoanele de sex opus sunt doar o mica parte din Tantra.

Tantra NU este magie neagra. Tantra NU poate fi practicată de cei care nu au inalte calități spirituale, morale si etice.

Tantra NU poate fi practicata fara îndrumarea unui maestru competent.

Daca nu aveti un maestru competent NU INCERCATI SA PRACTICATI TANTRA.

Daca nu ati atins un nivel autentic de maiestrie in Tantra, nu scrieti, nu vorbiti, nu dati sfaturi, nu apreciati si nu criticati Tantra.

În afara de Tantra, există multe alte căi spirituale care pot fi abordate, NU NECESITA CONDITII ATAT DE STRICTE SI SUNT EXCELENTE – de exemplu, crestinismul practic autentic, yoga, disciplinele taoiste, chi kung, tao . Va avertizam ca, așa cum aurul are multe variante de falsificare, in afara de Tantra autentica, ce este foarte rara, exista numeroase lucrari, cursuri si grupari intitulate „de tantra” ce sunt superficiale si nu onoreaza acest exceptional curent spiritual. Exista, de asemenea, asa-numita ”tantra demonică”, care este o oroare pentru ceea ce inseamna binele, frumusetea, iubirea si spiritualitatea. Va sugeram, in primul rand, sa va feriti cu putere de a gresi astfel.

Acharya Shiva Shankara