.........................................................................................................

Cum e posibil ca emoția erotică să ne înalțe ? Fiindcă omul superior, care nu neagă și controlează perfect instinctele vede spontan în persoanele de sex opus o ființă divină

.........................................................................................................

ADI Tantra înseamnă Prima Tantră sau Tantra Primordială.

.........................................................................................................

CITIM ARTICOLUL

Taina consacrării este un mister uluitor care revelează în fiinţa nostră prin cunoaştere directă, nemijlocită, existenţa lui Dumnezeu, atotprezenţa, omniscienţa şi atotputernicia Sa, precum şi faptul tulburător al comunicării simple şi imediate cu El. Formula utilizată atunci când dorim să consacrăm fructele acţiunilor noastre lui Dumnezeu: “Doamne Dumnezeule, Tata Ceresc, iti ofer Tie toate fructele acestei actiuni. Te implor ajuta-ma sa inteleg daca accepti acest lucru sau nu.” Consacrarea este o modalitate spirituala prin care oferim din suflet rezultatul unei actiuni (fructul acelei actiuni) lui Dumnezeu, in dorinta de a spiritualiza acea actiune, de a o realiza intr-o stare de detasare spirituala, in care, conform invataturilor orientale, yoghine, fiinta umana nu mai acumuleaza karma.

Consacrarea implica de asemenea raspunsul lui Dumnezeu de acceptare, de eliberare a noastra de rezultatul (fructele) actiunilor noastre. Consacrarea nu inseamna a-I da ceva lui Dumnezeu, ci a nu lua nimic din ceea ce Ii apartine: toata viata noastra, fiecare clipa, fiecare actiune sau traire interioara. In viata sentimentala, in dragoste, practica consacrarii actiunilor inainte de fiecare intalnire cu persoana iubita este o modalitate minunata de a creste interior in dragoste si exterior in armonie in relatia cu persoana iubita.

In cartile sale, destul de cunoscute in Romania, parapsihologul rus, Nicolai Lazarev, afirma deseori ca una din cauzele nefericirii si problemele oamenilor este faptul ca ei situeaza dragostea fata de o persoana iubita mai presus decat dragostea fata de Dumnezeu. Religia crestina, in mod similar, considera ca prima lege si indatorire spirituala a omului, “sa-L iubesti pe Dumnezeu din toata inima, din tot cugetul si din toate puterile tale“.Adica mai mult decat dragostea fata de o alta persoana, mai mult fata de placerile trupului, ale mintii sau ale sufletului, mai mult decat orice atasamentul fata de actiune personala sau rezultatul oricarei actiuni personale. De aceea, practica consacrarii este una esentiala in spiritualitate, dar si in viata de toate zilele. Un caz special de aplicare al acesteia este în iubire.

Acţiunea cea mai fascinantă dar şi cea mai periculoasă în apariţia posibiităţii de a cade spiritual este acţiunea de a face dragoste. Menţionăm aici că a “face sex” este, cu siguranţă, o acţiune înlănţuitoare şi care generează regres spiritual. A face dragoste însă poate fi, în anumite condiţii, o acţiune spritualizantă, înălţătoare şi în acord cu voinţa divină. Prin consacrarea lui Dumnezeu a actiunii de a face dragoste, cele doua persoane au sansa de a se uni sufleteste si trupeste in acord cu Vointa divina. Prin consacrare, cei doi indragostiti pot atinge stari extatice, in care actul amoros se poate prelungi nedefinit, cu beneficii enorme in plan spiritual, accelerarea evolutiei spirituale.

Modalitatea de punere in practica este simpla: intr-o pozitie comoda cu coloana vertebrala dreapta, ochii inchisi, Ii oferim mental lui Dumnezeu, Ii consacram, actiunea si fructele actiunii respective sau, in mod particular actiunii de a face dragoste cu acea persoana in acel moment, conform formulei menţionate mai sus. In acest moment, chiar daca nu avem o pregatire esoterica, vom simti un flux de energie divina, mai mult sau mai putin intens, revarsandu-se de sus in jos, prin cap, reprezentand raspunsul pozitiv al lui Dumnezeu la consacrarea noastra. Nu e obligatoriu sa simţim fizic acest flux de Gratie divina ci acesta se poate manifesta si prin intuitie sau un alt fel de simtire interioara. Aceasta este un fapt absolut extraordinar, el aratand fara dubiu cat de sigura, fireasca si plina de iubire este prezenta lui Dumnezeu in viata noastra. Si ca El comunica cu noi intr-un mod in care noi putem sa simtim si sa intelegem. Trebuie doar sa stim cum sa facem aceasta… si sa o si facem. Acest lucru este mai fascinant decat orice alte informatii sau povestiri despre credinta si mantuire.

Dacă, însă, acţiunea noastră nu este în acord cu voinţa divină, atunci nu vom simţi absolut nimic şi prin această diferenţiere între prezenţa răspunsului sau absenţa sa putem decela dacă o acţiune este în acord cu voinţa divină sau nu. Daca acest raspuns nu apare, atunci inseamna ca Dumnezeu nu accepta consacrarea actiunii respective, intrucat ceva nu este bine, actiunea nu este potrivita sau corecta din punct de vedere spiritual si atunci este mai bine sau nu facem dragoste in acel moment şi cu acea persoană. Acest lucru este valabil pentru orice actiune importanta, intrucat orice actiune importanta a vietii este bine sa fie consacrata lui Dumnezeu; vom observa ca actiunile negative, care nu ne sunt benefice spiritual sau in alt mod nu vor putea fi consacrate cu succes lui Dumnezeu intrucat El nu le va accepta.Chiar dacă acţiunea respectivă este în acord cu voinţa divină, adică este o acţiune bună, dacă nu o consacrăm ea va genera, pentru noi, acumularea unei karme pozitive pe care, apoi , vom fi obligaţi să o “consumăm”, deci nu vom fi liberi. Desigur, dacă răspunsul nu apare, decizia noastră de a nu realiza respectiva acţiune ne fereşte de acumularea unei karme negative.

Din perspectiva karmica, a face dragoste sau a efectua o alta actiune fara a consacra in mod reusit fructele acestei actiuni lui Dumnezeu inseamna o inlantuire a noastra, motiv pentru care ne vom reincarna si vom trai alte vieti pentru a culege roadele actiunilor noastre. In cazul in care persoana iubita nu este interesata sa faca acest lucru (desi spiritualitatea este necesara tuturor) sau nu puteti dintr-un motiv sau altul sa realizati consacrarea impreuna cu acea persoana (sa zicem ca i sa va parea ciudat sa va tineti de maini cateva minute), atunci consacrarea se poate realiza si singur, inainte, vizualizand chipul acelei persoane. Daca raspunsul lui Dumnezeu nu vine, atunci este mai bine sa nu faceti dragoste in acel moment. Puteti incerca din nou mai tarziu, oricand. Daca de multe, repetate ori consacrarea este negativa, atunci este momentul sa reconsiderati relatia respectiva, intrucat probabil nu este benefica. Chiar si daca realizati consacrarea in singuratate, efectele acestui act spiritual se vor rasfrange si asupra celeilalte persoane, si in timp persoana respectiva va deveni deschisa si doritoare sa participe la spiritualizarea actiunii de a face dragoste.

Daca cineva uita sa faca consacrarea inainte de a incepe sa faca dragoste, nu ii mai foloseste la nimic sa o faca dupa inceperea acestei actiuni. Este prea tarziu, intrucat lui (sau ei) ii apartin deja fructele karmice ale acestei actiuni. Consacrarea actiunii de a face dragoste va da un nou avant relatiei, va aprofunda sentimentele celor doi iubiti, va imbunatati considerabil viata sexuala, ajutand prin sustinere din planurile subtile realizarea continentei sexuale. Inlocuirea consacrarii cu o rugaciune (de exemplu “Tatal nostru”), nu are acelasi efect, desi in mod cert este o actiune spirituala benefica, care creeaza o stare inaltatoare sufleteasca, de apropiere de Dumnezeu. De asemenea facerea semnului crucii de 3 ori, desi reprezinta o actiune de integrare spirituala in Trinitate, nu inseamna oferirea fructelor actiunii noastre lui Dumnezeu. Corect este sa spunem mental: “Doamne Dumnezeule, Tata Ceresc, iti ofer Tie toate fructele actiunii mele de a face dragoste cu X. (sau alta actiune). Te implor ajuta-ma sa inteleg daca accepti acest lucru sau nu.”

acharya Shiva Shankara

.........................................................................................................

.........................................................................................................

.........................................................................................................

Tantra nu înseamnă sexualitate ci a vedea sfințenia în tot ce te înconjoară.

Tantra nu înseamnă desfrânare ci un control desăvârșit.

Tantra înseamnă iubire și transcendere.

Tantra înseamnă nondualitate și realizare instantanee a Unității.

Tantra înseamnă curaj și înțelepciunea de a-ți accepta aparentele limite prezente și de a avansa neîncetat către nelimitare.

.........................................................................................................

Avertisment

”Cu cât cazi de mai de sus, cu atât te lovesti mai tare”.

Tantra nu este potrivită pentru persoane care nu doresc transformarea spirituală și care fac diverse compromisuri de conștiință. Este nevoie de responsabilitate și iubire pentru a păși în câmpul fascinant al transformării și realizării spirituale tantrice. Farmecul personal și iubirea care se trezesc în inima ființelor de sex opus pentru un sau o tantrika trebuie tratate cu înțelepciune și responsabilitate.

În nici un caz nu trebuie să acționăm astfel încât să generăm suferință sau să profităm în diverse feluri de astfel de situații.

Tantra este arta transfigurarii vieții și a recunoașterii prezenței divine în tot ceea ce este lumea și în tot ceeea ce suntem.

Tantra NU este o metodă sexuală, iar principiile spirituale ale apropierii față de persoanele de sex opus sunt doar o mică parte din Tantra.

Tantra NU este magie neagră. Tantra NU poate fi practicată de cei care nu au înalte calități spirituale, morale si etice.

Tantra NU poate fi practicată fără îndrumarea unui maestru competent.

Dacă nu aveți un maestru competent NU ÎNCERCAȚI SĂ PRACTICAȚI TANTRA.

Daca nu ati atins un nivel autentic de maiestrie in Tantra, nu scrieti, nu vorbiti, nu dati sfaturi, nu apreciati si nu criticati Tantra.

În afară de Tantra, există multe alte căi spirituale care pot fi abordate, NU NECESITĂ CONDIȚII ATÂT DE STRICTE ȘI SUNT EXCELENTE – de exemplu, creștinismul practic autentic, yoga, disciplinele taoiste, chi kung, tao . Vă avertizăm că, așa cum aurul are multe variante de falsificare, în afară de Tantra autentică, ce este foarte rarâ, există numeroase lucrări, cursuri și grupări intitulate „de tantra” ce sunt superficiale și nu onorează acest excepțional curent spiritual. Există, de asemenea, așa-numita ”tantra demonică”, care este o oroare pentru ceea ce înseamnă binele, frumusețea, iubirea și spiritualitatea. Vă sugerăm, în primul rând, să vă feriți cu putere de a greși astfel.

Acharya Shiva Shankara