Tantra nu înseamnă sexualitate ci a vedea sfințenia în tot ce te înconjoară.

Tantra nu înseamnă desfrânare ci un control desăvârșit.

Tantra înseamnă iubire și transcendere.

Tantra înseamnă nondualitate și realizare instantanee a Unității.

Tantra înseamnă curaj și înțelepciunea de a-ți accepta aparentele limite prezente și de a avansa neîncetat către nelimitare.

Tantra înseamnă să fii mereu tu însuți și să îl pui întotdeauna pe Dumnezeu pe primul loc.

.........................................................................................................

Cum e posibil ca emoția erotică să ne înalțe ? Fiindcă omul superior, care nu neagă și controlează perfect instinctele vede spontan în persoanele de sex opus o ființă divină, iar pe el se ipostaziază instantaneu în contrapartea sa. Erosul plin de iubire ne aduce aminte că suntem cu adevarat sfinți... și pentru asta trebuie, doar, să refuzăm căderea în animalitate.

.........................................................................................................

ADI Tantra înseamnă Prima Tantră sau Tantra Primordială.

.........................................................................................................

Aproape. Fiindcă, pentru ca apropierea amoroasă să cu siguranţă ca efect creştere spirituală este necesar să fie îndeplinite cinci condiţii: – să fie în acord cu Voința Divină – să se respecte perfect Continența Sexuală – să fie cu adevărat iubire profundă, pură, sinceră – să se realizeze Transfigurarea sau perceperea Adevărului dincolo de Aparențe – să înceapă în Inimă, să se petreacă în Inimă și să cunoască aparentul sfârșit în Inimă. Deci continenţa sexuală este doar una din aceste condiţii, dar este foarte importanta, fără ea neputând exista demersul tantric spiritualizant, ci doar o cădere accelerata. ………………………………………………….

Puteti da frau liber fanteziei dumneavoastra, incercand pozitii noi, procedee uluitoare, abordand in moduri cat mai variate actul amoros, punand in practica cele mai intime fantasme binefacatoare. Urmariti sa o faceti astfel fericita pe fiinta iubita si daruiti-i cu o mare generozitate ceea ce numai de la dumneavoastra poate primi. Informati-va in legatura cu tot felul de posturi amoroase si procedee erotice, invatati cat mai mult despre anatomia sexului opus dar si despre al dumneavoastra, invatati sa recunoasteti diferitele feluri de orgasm. Cu toate acestea, nu urmati niciodata o modalitate sablon de a face dragoste.

In filmul “Manhattan” al lui Woody Allen, o femeie spune : ” Dupa atatia ani am avut, in sfarsit, un orgasm, iar doctorul meu mi-a spus ca nu era cel de care imi trebuie “. Alta data un barbat a vazut intr-un film o scena in care cineva folosea o bucata de gheata pentru a excita cu ea femeia; aplicand si el scena vazuta in film, a insistat, insa, atat de mult cu gheata in vaginul ei incat iubitei sale i-a disparut orice chef de a mai face amor. Nu va lasati deci sa cadeti sub influenta “expertilor” si urmariti atenti ceea ce simtiti si ceea ce se petrece, adaptandu-va cu grija actiunile.

Ceea ce a fost bun si potrivit ieri sau chiar acum cateva ore s-ar putea ca acum sa nu mai fie tot atat de bun; in schimb o alta postura amoroasa sau un alt procedeu ar putea sa fie excelent in frenezia amorului prezent. Daca ceva doar stiti ca ar trebui sa fie foarte potrivit dar, cu toate acestea constatati ca nu da semne ca ar fi asa , opriti-va imediat si actionati in alt fel, care este cel mai bine adaptat momentului. Poate ca alta data o sa mearga mai bine sau poate ca nu aveti inca abilitatea sa aplicati ideea respectiva. Orice se dovedeste insa, acum, foarte bun si eficient, trebuie sa fie exploatat la maxim, inlocuindu-l apoi atunci cand ne-am plictisit sau nu mai da rezultate.

De asemenea, daca o actiune erotica a dumneavoastra produce durere, opriti-va imediat si continuati apoi in alt mod care nu produce deloc o senzatie dureroasa. Sadismul si masochismul sunt aberatii ce nu au ce cauta intr-un cuplu autentic, unit si iubitor! Nu ezitati niciodata sa intrebati cu curaj fiinta iubita ce a simtit la un moment dat sau altul, ce a fost mai bine si cand anume, sau de ce nu ceea ce a fost rau si nu a mers. Intre doi oameni care se iubesc, cu adevarat nu au rost ascunzisurile si pudibonderia, intr-o stare in care oamenii sunt atat de aproape unul de celalalt, incat par uneori ca devin o singura fiinta. Cel mai mult putem invata unul de la celalalt, intr-o relatie adevarata de iubire. Destainuiti-va cu sinceritate si tandrete unul celuilalt si cuplul va fructifica din plin aceasta deschidere, care, de fapt, este foarte fireasca.

acharya Shiva Shankara

.........................................................................................................

Avertisment

”Cu cât cazi de mai de sus, cu atât te lovesti mai tare”.

Tantra nu este potrivită pentru persoane care nu doresc transformarea spirituală și care fac diverse compromisuri de conștiință. Este nevoie de responsabilitate și iubire pentru a păși în câmpul fascinant al transformării și realizării spirituale tantrice. Una din căile de cădere ale practicanților tantrici este aceea de a folosi abilitățile dezvoltate pentru a realiza magie neagră. Aceasta va atrage acumularea unei karma negativă dificilă și dureroasă și ar fi un mod prostesc de a acționa. Farmecul personal și iubirea care se trezesc în inima ființelor de sex opus pentru un sau o tantrika trebuie tratate cu înțelepciune și responsabilitate.

În nici un caz nu trebuie să acționăm astfel încât să generăm suferință sau să profităm în diverse feluri de astfel de situații.

Dacă un (sau o) tantrika practică și metode care includ fuziunea amoroasă cu persoane de sex opus, atunci, pentru a nu cădea spiritual, este necesar să fie îndeplinite ”Cele 5 condiții ale Iubirii Perfecte”:

- să fie o acțiune în acord cu voința divină și consacrată lui Dumnezeu

- să fie realizată cu continență sexuala perfectă

- să fie realizată cu iubire

- să fie realizată cu transfigurare

- să pornească din Inimă, să se desfășoare în Inimă și să își petreacă aparentul sfârșit exterior în Inimă.

Dacă acestea sunt îndeplinite, apropierea dintre bărbat și femeie nu va genera nici un fel de cădere spirituală, ci va amplifica enorm evoluția spirituală a celor doi.

Tantra NU este doar continență sexuală perfectă, dar fara ea este impostura și devine o cale periculoasă de cădere accelerată.

Tantra este arta transfigurarii vieții și a recunoașterii prezenței divine în tot ceea ce este lumea și în tot ceeea ce suntem.

Tantra NU este o metodă sexuală, iar principiile spirituale ale apropierii față de persoanele de sex opus sunt doar o mică parte din Tantra.

Tantra NU este magie neagră. Tantra NU poate fi practicată de cei care nu au înalte calități spirituale, morale si etice.

Tantra NU poate fi practicată fără îndrumarea unui maestru competent.

Dacă nu aveți un maestru competent NU ÎNCERCAȚI SĂ PRACTICAȚI TANTRA.

Daca nu ati atins un nivel autentic de maiestrie in Tantra, nu scrieti, nu vorbiti, nu dati sfaturi, nu apreciati si nu criticati Tantra.

În afară de Tantra, există multe alte căi spirituale care pot fi abordate, NU NECESITĂ CONDIȚII ATÂT DE STRICTE ȘI SUNT EXCELENTE – de exemplu, creștinismul practic autentic, yoga, disciplinele taoiste, chi kung, tao . Vă avertizăm că, așa cum aurul are multe variante de falsificare, în afară de Tantra autentică, ce este foarte rarâ, există numeroase lucrări, cursuri și grupări intitulate „de tantra” ce sunt superficiale și nu onorează acest excepțional curent spiritual. Există, de asemenea, așa-numita ”tantra demonică”, care este o oroare pentru ceea ce înseamnă binele, frumusețea, iubirea și spiritualitatea. Vă sugerăm, în primul rând, să vă feriți cu putere de a greși astfel.

Acharya Shiva Shankara